Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166-ДВД+ТВ+Качествен звук-Завършен проект

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 166-ДВД+ТВ+Качествен звук-Завършен проект

Здравейте,

пускам го тук, защото в раздела "Мултимедия" се съмнявам някой, който се интересува да го види,но ако все пак някой реши да го мести няма да му се разсърдя.
    Та как започна всичко
    Реших че трябва да имам всичко ТВ+ДВД+подобаващ саунд.Не караме жигули все пак!
    И започнах със звука-купих си стъпало "Megawox" и бас каса( първо направихме по формата на багажника,но звука е ужасен). И реших да свързвам.Измъкнах ICS-а и гледам буксите отзад стандартни.
    За да си вържете стъпало по ниско ниво се вади най-горната възможна букса (състои се от три цветни по-малки буксички) вади се жълтата букса (или погледнато от горе-най дясната)-Това е AUDIO OUT+REM! Продава се стандартна букса с чинчове-така че,смело откачате старата жълта букса и забивате на неино място новата с чинчовете.НЕ ПИПАТЕ НИЩО ПО СИНЯТА И ЗЕЛЕНАТА БУКСИ!
    Готово вече има къде да си вържете стъпалото и да почва да дъни като лудо!
    Вързах стъпалото,просвири,но за да се отвори звука сложих едни трилентови колонки на кората на стъклото отзад.Иначе чувате само бас и нищо друго.Смених и високите говорители на вратите с JBL.Уникален звук.
    Но искам и видео!
    След двуседмично четене на всички възможни форуми по цял свят за Алфички реших да слагам ДВД в багажника и да го вържа за дисплея на колата.ВСИЧКИ СХЕМИ СА ГРЕШНИ!!!След като 55 пъти смених бушона на ICS-а.
    Реших-Ще търся друг вариант!
    Отидох и си купих най-евтиния възможен телевизор за кола,който чете SD/USB и готово!
    Вече имам и видео.Същото е свързано към BEKER-а за да чувам и качествен звук.BEKER-а има AUDIO IN!
    Това е СИНЯТА букса на същия ред на който е и изхода за стъпалото (погледнато отгоре най-лявата) Вкарах звука там и от снощи умирам от кеф.
    Но,аз искам и да не развалям визията на таблото с гадни стойки и прочие.Оказа се че дисплея се събира в жабката която е от горе на таблото.вече е напъхан там и работи перфектно.След като дисплея легне в нея тя се затваря идеално!!!
    Та това е.Ако на някой му хареса идеята да действа смело и ще се радва на звук +MP3 разбира се, и на видео.

УСПЕХ

И ако трябва инфо-насреща съм!!!
    Attached Files
    Alfa 166 2,4 jtd
    Alfa 33 1,7-беше на жената
    Toyota Passeo-новата на жената
    Всички четем упътването когато няма смисъл

Първоначално публикувано от BOXER_33_PLD Покажи съобщение
    Здравейте,

пускам го тук, защото в раздела "Мултимедия" се съмнявам някой, който се интересува да го види,но ако все пак някой реши да го мести няма да му се разсърдя.
    Та как започна всичко
    Реших че трябва да имам всичко ТВ+ДВД+подобаващ саунд.Не караме жигули все пак!
    И започнах със звука-купих си стъпало "Megawox" и бас каса( първо направихме по формата на багажника,но звука е ужасен). И реших да свързвам.Измъкнах ICS-а и гледам буксите отзад стандартни.
    За да си вържете стъпало по ниско ниво се вади най-горната възможна букса (състои се от три цветни по-малки буксички) вади се жълтата букса (или погледнато от горе-най дясната)-Това е AUDIO OUT+REM! Продава се стандартна букса с чинчове-така че,смело откачате старата жълта букса и забивате на неино място новата с чинчовете.НЕ ПИПАТЕ НИЩО ПО СИНЯТА И ЗЕЛЕНАТА БУКСИ!
    Готово вече има къде да си вържете стъпалото и да почва да дъни като лудо!
    Вързах стъпалото,просвири,но за да се отвори звука сложих едни трилентови колонки на кората на стъклото отзад.Иначе чувате само бас и нищо друго.Смених и високите говорители на вратите с JBL.Уникален звук.
    Но искам и видео!
    След двуседмично четене на всички възможни форуми по цял свят за Алфички реших да слагам ДВД в багажника и да го вържа за дисплея на колата.ВСИЧКИ СХЕМИ СА ГРЕШНИ!!!След като 55 пъти смених бушона на ICS-а.
    Реших-Ще търся друг вариант!
    Отидох и си купих най-евтиния възможен телевизор за кола,който чете SD/USB и готово!
    Вече имам и видео.Същото е свързано към BEKER-а за да чувам и качествен звук.BEKER-а има AUDIO IN!
    Това е СИНЯТА букса на същия ред на който е и изхода за стъпалото (погледнато отгоре най-лявата) Вкарах звука там и от снощи умирам от кеф.
    Но,аз искам и да не развалям визията на таблото с гадни стойки и прочие.Оказа се че дисплея се събира в жабката която е от горе на таблото.вече е напъхан там и работи перфектно.След като дисплея легне в нея тя се затваря идеално!!!
    Та това е.Ако на някой му хареса идеята да действа смело и ще се радва на звук +MP3 разбира се, и на видео.

УСПЕХ

И ако трябва инфо-насреща съм!!!
    Браво Много красиво направено. Само не разбрах къде ти е плейъра и къде си пускал двд-ата и тн?

Comment

Същото е свързано към BEKER-а за да чувам и качествен звук.BEKER-а има AUDIO IN!
      Със AUDIO IN, разбирам моно аудио сигнал който се активира със видео сигнал, правилно ли те разбирам ?? Ако да, не те дразни ли че е само моно а не стерео ??
      Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Звука е СТЕРЕО!!!
        Има стерео вход на БЕКЕРА
        Плеъра ми е телевизора.На него има слот за външни носители.
        Alfa 166 2,4 jtd

Comment

Звука е СТЕРЕО!!!
          Има стерео вход на БЕКЕРА
          Плеъра ми е телевизора.На него има слот за външни носители.
          Тогава говориш за AUX IN, или по точно вход от чанджера, нали ?
          Четох навсякаде че този вход се активира само когато СД чанджер се детеква през Unilink бъс на ICS. Смисъл когато избираш СД, тогава ICS изпраща някви команди през този бъс и ако СД-то отгорори тогава се пуска Аукс ин вход.
          Ти как точно си го направил / как избереш този вход ?? Можеш ли да дадеш или схема или снимка кадето си се вързал ?? (за инфото слагам този сайт кадето дават някъв пинаут за бекера ; http://www.mictronics.de/?page=becker ; мисля че сигурно се закачи на C3:18,19,20).
          Да не би да има6 чанджер във багажник иначе не разбирам как активираш този вход ?
          Last edited by Christweil; d.m.y г., 15:09.
          Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Точно така!
            С3; Като ляв и десен са 19 и 20 а маса е 18.
            Имам Чеинджър в багажника да!
            На втората снимка се вижда малко от дисплея на Алфата и там се вижда че съм избрал ЦД за да ми върви звука.
            Alfa 166 2,4 jtd

Comment

Добре, ясно ми е тогава. При мен няма чанджер и за това триябва да направя няква схема със един PIC за да излъжа на ICS че си има чанджер за да активирам аудио бход
              За малко ми даде надежда че има по лесен начин

Comment

А навигация имаш ли?
                Alfa 166 2,4 jtd

Comment

Не навигация нямам, защо ?

Comment

Поздравления... И аз съм мислил за този вариант, но все ми се иска някой колега въодушевен да напише...
                    ,, ... колеги , вадя монитора и открих кабелче(или дупка) , която е - видео-ин... Свързах, екрана блесна и Ооо, Чудо... ... '' ...
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                      Поздравления... И аз съм мислил за този вариант, но все ми се иска някой колега въодушевен да напише...
                      ,, ... колеги , вадя монитора и открих кабелче(или дупка) , която е - видео-ин... Свързах, екрана блесна и Ооо, Чудо... ... '' ...
                      Еха приятел и при мене е същото явление !
                      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Блаженни са вярващите!
                        безплатни обяви
                        Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщение
                          Не навигация нямам, защо ?
                          Попитах за навигацията,защото там също входове за аудио.

Какво да кажа аз също бях въодушевен,че всичко ще тръгне и само ще пиша-Готово.
                          Е да, ама не!
                          Първо е такова приключение с пиновете на кабелите на навигацията,че бях пред дилемата дали да не изкормя всичко и да слушам само радио.
                          И после като включих дивидито и с очакване погледнах към дисплея, и като видях че там НИЩО...
                          Като казвам нищо-и всичко друго изгасна...
                          Смъкнах си кабелите и отидох да си търся телевизор за колата.
                          Ако все пак ми попадне още един ICS s навигация,ще опитам с DVD пак.
                          Имам един приятел ,който ще си купува друг заради телефона,та като остави стария ще пробвам да го направя.
                          Но дотогава и това е вариант...
                          Не лош!
                          Alfa 166 2,4 jtd

Comment

Working...
                          X